Jachthaven Echtenerbrug B.V.

Familiebedrijf sinds 1960 en tot en met 2022 een onderdeel van Jachtwerf de Merenpoort bv

CAMPINGREGLEMENT

Wij heten u graag van harte welkom op onze camping. Om u en onze andere gasten een prettig verblijf te kunnen garanderen zijn er een aantal regels opgesteld.
Ons bedrijf is gedurende het gehele jaar geopend, echter van de camping mag alleen gebruik worden gemaakt in de maanden april tot en met de herfstvakantie in oktober. Voor onze actuele openingstijden verwijzen wij u graag naar onze site www.jachthavenechtenerbrug.nl

Voorwaarden
Jachthaven Echtenerbrug is lid van de Metaalunie en de NJI (Nederlandse Jachtbouw Industrie). Op alle overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden van Jachthaven Echtenerbrug bv, nader te noemen Voorwaarden voor Campingstaanplaatsen en indien van toepassen het Haven- en Werfreglement. Deze voorwaarden vindt u bijgesloten bij de door u gesloten overeenkomst en zijn ook terug te lezen op onze site.

Slagboom
Ons terrein is bereikbaar via Jachtwerf de Merenpoort aan het Hellingpad, deze ingang is voorzien van een slagboom. Als huurder bent u verplicht één Sep card af te nemen welke u 24 uur per dag toegang tot het terrein verschaft. Door het registratiesysteem van de Sep card is het niet mogelijk een tweede auto op het terrein te laten, hiervoor kunt u een tweede Sep card afnemen. Storing van de slagboom ’s avonds na 20.00 uur graag de volgende dag melden.
Op het terrein mag alleen stapvoets worden gereden (5 km p/uur).

Kampeerplaats:
Tussen kampeermiddelen dient een ruimte te worden vrijgehouden ter breedte van tenminste 3 meter (geen stallingsruimte voor auto of berging)
Het aangezicht van de kampeermiddelen en ook van de aanhorigheden dient zodanig te zijn dat voldaan wordt aan redelijke eisen van welstand.
Het afvalwater van wasbakken, toiletten en douches dient te worden afgevoerd via het rioleringskanaal.

Zonnepanelen
Het gebruik van zonnepanelen is toegestaan, maar er mag niet aan het net worden terug geleverd.  Dus bij gebruik van zonnepanelen zal uw 230 volt stroomaansluiting worden afgekoppeld, dit om overbelasting van het campingnetwerk te voorkomen. Zonnepanelen mogen alleen op het dak van het kampeermiddel geplaatst worden in dezelfde hellingshoek, de panelen mogen niet uitsteken.

Permanente bewoning
Permanente bewoning op het terrein is niet toegestaan. Dit geldt ook voor het inschrijven in de Basisregistratie  Personen (BRP) bij de gemeente De Fryske Marren op het adres van Jachthaven Echtenerbrug bv. Ook mogen er geen inschrijvingen bij Kamer van Koophandel worden gedaan op uw campingadres.

Veiligheid
Op verschillende plaatsen op het terrein bevinden zich brandblussers, deze plaatsen zijn aangegeven op de plattegrond.
Het stoken van open vuren (vuurkorf, onkruidbranders) is verboden, verwarmen mag uitsluitend op gas of elektra. Het gebruik van (diesel-)olie of pellet kachels is verboden!
Barbecueën is uitsluitend toegestaan onder voortdurend toezicht. Een emmer water, een brandblusser of blusdeken dient te allen tijde binnen handbereik te zijn en de barbecue dient vrij van de bodem (gras of steiger) te worden opgesteld.

Bezoekers
Bezoekers en logees die niet zijn aangemeld voor het seizoen moeten vooraf of direct bij aankomst aangemeld worden. Als de bezoeker blijft overnachten dient hiervoor het bezoekerstarief en de toerristenbelasting te worden betaald.  Voor extra auto’s zijn ook munten verkrijgbaar om met de auto toegang tot het parkeerterrein te verkrijgen.

Gas, water en elektra (10 ampère /  2300 Watt)
Gas: zorg voor een veilige en deugdelijke gasinstallatie in uw (sta)caravan/chalet.  Let op dat de datum op uw gasslang maximaal 3 jaar oud is en de drukregelaar maximaal 10 jaar en laat uw installatie jaarlijks controleren door een erkend bedrijf. U mag maximaal 2 gasflessen op uw staanplaats opslaan of in gebruik hebben. Dit voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van de overige gasten!
Elektra: iedere jaarplaats beschikt over een eigen tussenmeter voor stroomverbruik. Deze meter worden jaarlijks rond 1 oktober opgenomen (en bij veel verbruik nogmaals rond 1 april) en tegen het op dat moment geldende tarief verrekend. Bij extreme tariefswijzigingen kunnen de standen op een ander moment worden opgenomen en verrekend.
De elektrische installatie moet voldoen aan de wettelijke normen van de NEN 1010. Energie terug leveren aan het net is niet toegestaan. Bij de passantenplaatsen wordt een vast dagtarief berekend voor het stroomverbruik.
Water: iedere jaarplaats beschikt over een eigen tussenmeter voor waterverbruik. Deze meter wordt jaarlijks rond 1 oktober opgenomen en tegen het op dat moment geldende tarief verrekend. Voor het afvoeren van het water wordt jaarlijks rioolbelasting in rekening gebracht.

Afval
Huisvuil: op het terrein staan voor diverse soorten afval afvalbakken voor metalen, kunststoffen en papier. In de grijze stalen vuilcontainers kan het restafval in vuilniszakken worden gedeponeerd.
Glasbak: voor groen, brui en wit glas.

Grofvuil: houtwerk, (tuin)meubels en ander grofvuil kunt u niet bij ons achterlaten. Dit dient u zelf af te voeren.

Tuinafval: In de hoek van het parkeerterrein bevindt zich een stortplaats voor tuinafval. Hier kunt u uw composteerbare tuinafval achterlaten.

Elektrische apparatuur: gebruikte elektrische apparaten, zoals stofzuigers, haardrogers, accu’s, enz. kunt u bij ons inleveren. Wij zorgen voor een verantwoorde afvoer van deze artikelen.

Sanitair gebouwen
Op het terrein bevindt zich een sanitair gebouwen met 2 douches, 3 toiletten met toiletpapier, 1 urinoir, 1 afgesloten wasruimte, 1 familiedouche/babyroom met babydouche en verschoningstafel. Ook bevindt zich hier een grote wastafel met heet water. Aan de zijkant vindt u de stortplaats voor draagbare toiletten. Wij verzoeken u storingen zo spoedig mogelijk te melden bij de beheerder.

Huisdieren
Huisdieren zijn bij ons van harte welkom, mits aangelijnd. Voor de behoeftes van uw huisdier kan evt. gebruik worden gemaakt van het hondentoilet en anders kunnen huisdieren uitgelaten worden buiten het terrein. Om ook de omgeving schoon te houden dient u de behoeftes van uw huisdier zelf op te ruimen (niet in het oppervlaktewater). Ons sanitaire ruimte is huisdiervrij, dit betekent dat het wassen van uw huisdier in de sanitaire ruimte niet is toegestaan. Probeer (geluids-)overlast voor andere gasten te voorkomen.

Wasserette
Op het terrein bevindt zich een wasserette. Tegen betaling kun u hiervoor munten afhalen bij de beheerder, voor zeep dient u zelf te zorgen.

Hulpdiensten / calamiteiten
Bij calamiteiten waarbij hulp van Brandweer, Ambulance of Politie dringend nodig is bel 112. Informeer daarna direct de beheerder/bedrijfshulpverleners via telefoonnummer 0514 23 24 25. Bij het melden geeft u door wat er aan de hand is en waar hulp nodig is: Jachthaven Echtenerbrug, Baggelaar 21a, 8539 RV Echtenerbrug. Stroom-, of internetproblemen zien wij niet als een noodgeval.

Algemeen
Gevonden voorwerpen: wij verzoeken u deze zo spoedig mogelijk af te geven bij de beheerder
Post, pakketten en telefoon: deze zijn tijdens openingstijden af te halen bij de beheerder. Dringende zaken worden natuurlijk meteen gemeld en/of bezorgd.

Internet/WIFI
Op het gehele terrein kunt u gebruik maken van gratis WIFI. Maak verbinding met free wifi en klik op de startbutton in uw browser. Wanneer u gebruik wilt maken  van een jaarabonnement kunt u contact opnemen met S-Link. Meer informatie vindt u op www.s-link.nl.

Rust
Tussen 22.30 uur en 7.00 uur verwachten wij dat het stil is op de camping. Houd er rekening mee dat een gezellig onderonsje als snel luid kan klinken over open terrein.

Voortijdig vertrek
Bij voortijdig vertrek (bijvoorbeeld slecht weer, ziekte, etc.) wordt niet gerestitueerd. U dient uw gehele boekingsperiode te betalen.

Kampeerplaats
Wij verzoeken u vriendelijk om de camping voor 11.00 uur te verlaten, zorg ervoor dat u uw kampeerplaats weer netjes opgeruimd achterlaat.

Foto en videomateriaal
U gaat ermee akkoord dat er foto's of video's tijdens uw verblijf kunnen worden gemaakt door onze medewerkers en dat deze voor commerciële doeleinden voor de camping worden verspreid via de website, drukwerk of sociale media. We zullen zorgvuldig omgaan met het verkregen beeldmateriaal.

Groenstroken en beplanting
Wij vragen uw medewerking om zuinig te zijn op alles wat groeit en bloeit. Regelmatig zal er onderhoud aan de groenvoorziening worden gepleegd. Hiervoor vragen wij uw begrip. U maait zelf rondom uw caravan. Het afvalgras kunt u deponeren in de daarvoor bestemde stortplaats op het parkeerterrein.

Klachten
Wij verzoeken u eventuele klachten direct tijdens uw verblijf op het terrein te melden via e-mail: info@jachthavenechtenerbrug.nl, zodat wij deze zo spoedig mogelijk kunnen oplossen.

E-mailen
Map